Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΕΛΙΩΝΕΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ

Αυτή την περίοδο οι παρισσότεροι έχουν πάει διακοπές και έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται ψυχολογικά για το φορτωμένο πρόγραμα του χειμώνα!
Αλήθεια πόσοι όμως πέρασαν πραγματικά καλά ?
Σίγουρα όχι αυτοί που επέλεξαν να επισκευτούν τα ελληνικά νησια τη περίοδο Ιουλίου ,Αυγούστου τα οποία κοντεύουν να πνιγούν από τον πολύ κόσμο.
Για όσους λοιπόν πήγαν διακοπές και δεν το χάρηκαν και έχουν ακόμη τάσεις φυγής ή για τους άτυχους που δεν τα κατάφεραν και δεν πήγαν πουθενά ,έχω να τους κάνω κάποιες προτάσεις!

Επιλογή Υψηλού Budget




SAFARI ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Τι καλύτερο από σαφάρι στην Αφρική? Αξίζει να βρεθείται σε ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου το πάρκο Serengeti.
Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε ένα μαγευτικό τοπίο όλα τα άγρια ζώα του κόσμου!

Το σαφάρι (όχι κυνήγι) είναι μια φανταστική εμπειρία και δεν συγκρίνεται με μια επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο.

Τα ζώα βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον στο οποίο μπορούν να κυνηγούν για την επιβιωσή τους.

Φαντάζεστε λιοντάρια να κυνηγούν γαζέλες και εσείς να είστε λίγα μέτρα μακριά ?

Τρομακτικό ή συναρπαστικό?

Μεταφορικά:Τα αεροπορικά εισητήρια δεν ξεπερνούν τα 1500 ευρώ.

Διαμονή:Υπάρχουν εξαιρετικά ξενοδοχεία εντός και εκτός πάρκου σε λογικές τιμές
(100-200 δολάρια την βραδιά).
Μπορείται όμως να μείνετε και σε πολυτελής σκηνές με το ίδιο κόστος και ας ακούγεται λίγο επικίνδυνο με τόσα άγρια ζώα γύρω.


Επίλογή Χαμηλού Budget

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η Μονεμβασιά είναι ένα μαγευτικό μέρος στην Πελοπόνησο το οποίο ευτυχώς γλίτωσε από τις πυρκαγιές. Αξίζει λοιπόν να ενισχύσετε αυτές τις περιοχές που θα αιμοραγούν για πού καιρό και να μην τις ξεγράψετε από τον χάρτη .

Οι περιοχές που έχουν διασωθεί είναι ακόμη πανέμορφες όπως η Μονεμβασιά η οποία σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Είναι πραγματικό στολίδι!

Μεταφορικά :Μπορείται να πάτε οδικώς με αυτοκίνητο ή λεωφορείο (4 ώρες ταξίδι).

Διαμονή:Υπάρχουν γραφικά ξενοδοχεία στην παλιά πόλη τα οποία ανέρχονται γύρω στα 100-50 ευρώ.
Μπορείται να βρείτε όμως και πιο οικονομικά με 20 ευρώ την βραδιά λίγα λεπτά έξω από την παλιά πόλη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε : argie0603@yahoo.gr
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?
Μοιραστήτε τις εμπειρίες σας από τις καλύτερες διακοπές σας και τους αγαπημένους σας προορισμούς.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Αν δεν έχετε την δυνατότητα να φύγετε ,ταξιδέψτε με το μυαλό σας!

13 σχόλια:

Argie είπε...

τέστ

Γιώργος Παπαδόπουλος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου!Και σίγουρα μετά τις τελευταίες καταστροφές μας πιάνουν όλους λίγο πολύ τάσεις φυγής.. Ίσως πάλι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια μέρη της όμορφης πατρίδας μας θα έχουν απομείνει προκειμένου να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις εκδρομικές μας αποδράσεις..
Anyway, για να μην γίνομαι περισσότερο μακάβριος, στο θέμα μας!
Καλή περίπτωση η Μονεμβασιά, όμως πιστεύω ότι οι πιο όμορφες περιοχές εντός συνόρων στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει κανείς βρίσκονται συγκεντρωμένες λίγο Βορειότερα: Καλαμπάκα (Μετέωρα)- Περτούλι - Ελάτη, Γιάννενα - Ζαγοροχώρια (φαράγγι του Βίκου), Έδεσσα - Δράμα, κλπ.. Προτείνω τέτοιου είδους εκδρομές/προορισμούς, καθώς θεωρώ ότι συνδιάζουν αξιόπιστα τουριστικά θέρετρα, φυσική ομορφιά και ιστορικού περιεχομένου αξιοθέατα.
Όσον αφορά τους μεγαλύτερου προϋπολογισμού εκτός συνόρων προορισμούς, τα μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα παίζουν πάντα (Πράγα, Λονδίνο, Νυρεμβέργη...) !!

argie είπε...

Αγαπητέ Γιώργο συμφωνώ η βόρεια Ελλάδα κρύβει απίστευτες ομορφιές.
Αρκεί βέβαια να τις προστατεύσουμε από τις καταστροφές, ότι τουλάχιστον έχει απομείνει.

konstantina gr είπε...

Ναι η Ελλάδα πέρα από τα νησιά που όλοι θεωρούν ως στολίγδι της, έχει και απίστευτα μέρη και σε ορεινές περιοχές. Αλλά αυτήν τη στιγμή η κατάστροφή είναι ανεπανόρθωτη και για να μην καταστραφούν όλα κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί για να μπορέσουν και οι επόμενες γενιές να χαρούνκαι τη Μονεμβασιά και τα Ζαγοροχώρια και όλες τις περιοχές αυτές.
Γιατί καλές και οι Αφρικές και οι ζούγκλες και αυτά, αλλά η Ελλαδίτσα είχε τέτοια ομορφιά που ο Θεος όταν τη δημιούργησε ήταν πολύ γενναιόδωρος...Μην είμαστε αχάριστοι...

maryk-m5040047 είπε...

Έχω την τύχη λόγω καταγωγής να επισκέπτομαι συχνά την Πελοπόννησο και τα Ιωάννινα λόγω καταγωγής μπαμπά και μαμάς αντίστοιχα. Τόσο η Μονεμβασιά όσο και τα Ζαγοροχώρια είναι εκπληκτικά και τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

Καλή επιτυχία για ένα υπέροχο θέμα!

argie είπε...

Αν οι Έλληνεσ σέβονταν λίγο παραπάνω τουσ τουρίστεσ κια κυρίωσ τους Έλληνεσ τουρίστεσ να είστε σίγουροι μόνο στην Ελλάδα θα έκανα διακοπέσ αλλά δυστυχώσ δεν είναι έτσι!

Unknown είπε...

Όντως οι διακοπές μας τελείωσαν, αλλά σίγουρα οι προτάσεις σου μας κάνουν να θέλουμε κ πάλι να κανονίσουμε διακοπές. Σίγουρα, η πρόταση της Μονεμβασιάς είναι απερίγραπτη, αλλά δελεαστική θα χαρακτήριζα περισσότερο την περίπτωση της Αφρικής. Ίσως, να αποτελεί και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε και να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάτι το περισσότερο ανεπανάληπτο και μοναδικό.
Όσο αφορά το κόστος,πιστεύω ότι δεν είναι και ακατόρθωτο, καθώς το κόστος των εσωτερικών προορισμών, πολλές φορές, είναι ισάξιο αλλά και περισσότερο από εκείνο άλλων τροπικών προορισμών.
Είναι στην επιλογή του καθενός να διαλέξει τι ακριβώς τον ενδιαφέρει για να περάσει λίγες μέρες είτε ξεκούρασης είτε περιπέτειας.

argie είπε...

O προοπισμός που διαλέγουμε για τισ διακοπές μας εξαρτάται πάντα από την ψυχολογία μας και με βάση αυτό που μας έχει λείψει και έχουμε επιθυμήσει.
Σε κάποιον μπορεί να λείπει η ξεκούραση και η χαλάρωση σε ένα ύσηχο μέροσ όπωσ είναι η Μονεμβασιά.
Σε κάποιον άλλον μπορεί να λείπει η περιπέτεια από την καθημερινότητα του και για αυτό να θελήσει να ταξιδέψει σε μέρη πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα όπωσ είναι η Αφρική.
Σκοπόσ αυτού του blog είναι να προτείνονται και να προβάλονται ιδέες για όλα τα μέρη του κόσμου και για όλα τα γούστα.

Unknown είπε...

Allo!
Oi diakopes einai sigoura enas kalos logos na eksoikonomeis xrimata. Eite safari stin Afriki eite triimero sti Monemvasia , ola ta taksidia exoun kati na sou prosferoun. Aparaititi proupothesi i kali diathesi! Me kali diathesi alloste mporeis na nioseis oti eisai diakopes akoma kai otan vriskesai stin poli sou. Fantasou poso pio oraia tha itan na antimetopizame to meros mas san touristes : tha anakaluptame oles tis omorfies tou kai tha enthousiazomaste kathe fora me to paramikro. Ase pou tha to ektimousame kai perissotero ;)
Nai loipon stis diakopes kai super nai stin antimetopisi tou topou mas san ton kalutero touristiko proorismo tou kosmou!

xxx
Liana

argie είπε...

Αγαπητή Λιάνα συμφωνώ απόλυτα αν και είμαι απαράδεκτη αφού ούτε στην Ακρόπολη έχω πάει !Φαντάσου καθόλου τουριστικά δεν την βλέπω την Αθήνα .Είμαι όμως πολύ λάθος!

MJR είπε...

Πραγματικά είσαι απαράδεκτη.Είναι δυνατόν!Κάλά τόσος κόσμος διανύει τόσο μεγάλες αποστάσεις για την δει και εσύ που την έχεις δίπλα σου!
Το επόμενο θέμα θα πρέπει να είναι αυστηρά μια περιήγηση στην Ακρόπολη!

loop είπε...

Hi se olous sas !
Kala i idea gia to safari ine foveri !
Pragmatika me endiaferei poli na figo pros ta ekei gia to epomeno taksidi moy.
alithia ti kairo kanei ekei tora?

angel είπε...

Έχει πάει κανείς σας σε αυτούς τους προορισμούς .Πριν επιλέξω που θελώ να πάω κάθε φορά προσπαθώ να μαζέψω εμπειρίες από γνωστούς μου .Αυτός πιστεύω είναι ο πιο αξιόπιστος και σίγουρος τρόπος για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων και σε φάει πχ κανένα λιοντάρι.